Billige rejser
til Kreta

Se priser her

 
  Rejsetilbud til Kreta


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Chania
 Elounda
 Georgiopolis

 Gerani
 Gouves
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Hoteller

Attraktioner


Kort

Vejr og Klima
 

 

 

Preveli palmestrand

Preveli ligger på sydkysten af Kreta, ca. 23 kilometer syd for feriebyen Rethymnon. Navnet Preveli stammer fra det historiske Preveli-kloster, men igennem de seneste årtier er navnet blevet mere og mere forbundet med stranden, der ligger 1,5 kilometer øst for klostret.

Preveli er sydkystens mest spektakulære strand, og den næststørste palmestrand på Kreta. Kun palmestranden Vai på vestkysten er større. I 2010 gik det ellers galt, da store dele af palmeskoven i Preveli brændte ned. Bemærkelsesværdigt nok genskabte naturen dog selv den flotte palmeskov i løbet af få år.

Palmerne vokser hovedsageligt i den smukke kløft mellem de stejle bjerge. De får næring fra det op til 20 meter brede vandløb, der fører køligt vand fra bjergene ud i Middelhavet. Vandet giver også næring til forskellige eksotiske blomsterbuske, og turen gennem kløften er en flot naturoplevelse.

For at komme over på selve stranden er det nødvendigt at passere vandløbet, der dog kun er 10-30 cm dybt ved udløbet. Den 150 meter lange strand er dækket af groft sand med en del småsten i vandkanten. Vandet bliver forholdsvist hurtigt dybt, men der er til gengæld sjældent bølger af betydning.

Tidligere var der solsenge og parasoller på stranden, men da Preveli er et fredet naturområde, har myndighederne valgt at stoppe udlejningen af disse bekvemligheder. Det er dog tilladt at have sin egen parasol og/eller strandtelt med.

I strandens vestlige side ligger der en café. Caféen ligger godt skjult af træerne, men det er også muligt at finde et bord i solen. På menuen er der enkle retter som sandwich, burger og den græske specialitet Souvlaki. Det er også muligt at købe kolde drikkevarer, is og snacks med ned på stranden.

Der er to måder at komme til Preveli strand. De fleste tager bilen og parkerer på strandens store parkeringsplads. Herfra er der en gåtur på 15-20 minutter, men bemærk, at der skal forceres mere end 400 trappetrin for at komme ned til stranden. Det er også muligt at komme til Preveli med båd, enten fra Agia Galini eller Plakias.
 

 

Preveli

Preveli Kreta

Preveli strand
 

 
 
 
Se vores film fra Preveli
 
 
 
  Preveli kort
På kortet ses stien, der fører fra parkeringspladsen ned til stranden. På den østlige side af stranden fortsætter stien hen til nabostranden, hvor der ligger et mini-marked. Preveli-klostret ligger mod nordvest.

 

 

KontaktPrivacy policy