Billige rejser
til Kreta

Se priser her

 
  Rejsetilbud til Kreta


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Chania
 Elounda
 Georgiopolis

 Gerani
 Gouves
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Hoteller

Attraktioner


Kort

Vejr og Klima
 

 

 

Elafonissi

Elafonissi

Den flotte naturstrand Elafonissi ligger i det sydvestlige Kreta, langt væk fra travle feriebyer og all inclusive hoteller. Nærmeste større ferieby er Paleochora en times kørsel mod øst, men de fleste af strandens gæster kommer fra feriebyerne på Chania-kysten. Herfra er køretiden omtrent halvanden time.

Elafonissi er ikke kun navnet på en strand, det er også navnet på en lille ø, som bliver til en halvø ved lavvande. Når lavvandet indtræffer, er det muligt at komme tørskoet over til øen, som er fredet for at beskytte en række sjældne planter og dyr, herunder de truede havskildpadder caretta caretta. Turen rundt på øen er på 3-4 km, og halvvejs på turen ligger der en meget lille kirke.

Selve stranden er mindst lige så imponerende som omgivelserne. Stranden er kendt for sit fine sand, der flere steder er delvist lyserødt. Farven kommer fra millionvis af knuste muslingeskaller, som er blandet sammen med sandet. Vandet er helt klart, og har flotte turkise nuancer. I området tæt på den lille ø er vandet meget lavt, nærmest som en lagune. Helt perfekt for børn!

Elafonissi har alle de sædvanlige faciliteter, som solsenge, parasoller, brusere, omklædning og toiletter (mod betaling). De mest besøgte dele af stranden er overvåget af livreddere. Et par hundrede meter bag stranden er der en kæmpe parkeringsplads.

Fra stranden er det ofte muligt at se kitesurfernes farvestrålende skærme. Vindforholdene er nemlig meget gunstige for både vindsurfere og kitesurfere. En anden populær aktivitet er snorkling ved de mange rev, der ligger lidt ude i vandet i sydlig retning. Så husk dykkermaske, snorkel og det vandtætte kamera.

Når sulten melder sig, ligger der to caféer bagerst på stranden. Der ligger én mere ved parkeringspladsen, og det er muligt at tage mad og drikke med ned på stranden fra caféerne 
 

 

Elafonissi sand

 
 
 

 
  Elafonissi kort
Som kortet viser er stranden trekantformet, og har derfor to selvstændige strande. Det er stranden mod sydøst der er mest besøgt. De som ønsker at ligge mere i fred kan finde sig et godt sted på den lille ø.

 

 

KontaktPrivacy policy