Sol.sunweb.dk - generelt banner 

Billige rejser
til Kreta

Se priser her

 
  Rejsetilbud til Kreta


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Chania
 Elounda
 Georgiopolis

 Gerani
 Gouves
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Hoteller

Attraktioner


Kort

Vejr og Klima
 

 

 

Knossos

Det minoiske palads i Knossos er Kretas største seværdighed. Det ligger på Kefala højen ca. 5-6 kilometer syd for Heraklion. Det omkringliggende landskab er fyldt med olivenlunde og vinmarker.

Knossos var i bronzealderen det mest imponerende og luksuriøse bygningsværk i Europa, og det største af de fire minoiske paladser på Kreta. Alle paladserne på Kreta er meget karakteristiske med deres slotsgårde, templer og store opbevaringsrum.

Udgravninger viser, at området var beboet helt tilbage til 6.000 f.Kr. Paladset stod efter flere århundredes slid og slæb færdigt ca. 2.000 f.Kr. Efter et voldsomt jordskælv ca. 1.700 f.Kr. blev paladset genopbygget og det er ruinerne af det genopbyggede palads, som nu kan ses af de besøgende.

Paladset var med sine ca. 1.400 værelser imponerende stort. Rundt om slotsgården lå de to hovedbygninger, den mere officielle vestfløj og den private østfløj med beboelses- og arbejdsrum.

Vestfløjen var først og fremmest en stor administrationsbygning. Men det var også her at magasinkorridoren lå, hvor der stod et stort antal forrådskrukker med olie, korn, tørrede fisk, bønner og oliven. De op til to meter høje krukker ses stadig på paladset. Det var i øvrigt også i vestfløjen af skatkammeret lå.

I østfløjen lå kongens og dronningens gemakker, hvor man blandt mange dekorationer finder en betagende fresko med blå delfiner. Dronningens badeværelse havde badekar og måske verdens første vandskyllende toilet!

Meget af det som de besøgende ser er rekonstrueret af bl.a. den engelske arkæolog Sir Arthur Evans, herunder mange af de flotte søjler og fresker. Det er dog kun med til at gøre oplevelsen endnu større.
 

  Knossos

Knossos værelse

Knossos krukker

Knossos Kreta

 

 

 

KontaktPrivacy policy