Sol.sunweb.dk - generelt banner 

Billige rejser
til Kreta

Se priser her

 
  Rejsetilbud til Kreta


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Chania
 Elounda
 Georgiopolis

 Gerani
 Gouves
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Hoteller

Attraktioner


Kort

Vejr og Klima
 

 

 

Spinalonga

Spinalonga er en lille ø nordøst for Agios Nikolaos i det nordøstlige Kreta. Øens officielle navn er i dag Kalydon, men omtales altså mest som Spinalonga.

Øen har en spændende historie først som venetiansk fæstningsværk og senere som koloni for spedalske.

Venezianerne byggede fæstningsværket sidst i 1500-tallet som forsvar mod angrebene fra det Osmaniske Rige. Fæstningsværket var et vigtigt støttepunkt for venezianerne i et par hundrede år og Spinalonga faldt først i hænderne på det Osmaniske Rige i 1715.

I 1903 blev Spinalonga erklæret som 'behandlingssted' for Kretas spedalske, til trods for at sygdommen på det tidspunkt var uhelbredelig. De spedalske blev tvangsflyttet til Spinalonga og måtte ikke forlade øen. Det var dog muligt for familie, præster m.fl. at besøge øen. Inden de forlod øen igen blev de dog grundigt desinficeret.

Fra 1913 begyndte øen at modtage spedalske fra hele Grækenland. Det fik øens indbyggertal op på omkring 400. Indbyggerne skabte deres eget samfund med forretninger, taverner og tilmed en skole. Øen havde også en borgmester.

Opbygningen af dette samfund blev muliggjort af især to ting. Dels fik de spedalske en dengang betydelig kompensation for tvangsflytningen og dels havde mange af dem erfaring med et håndværk, som de fortsatte med på Spinalonga.

Først i 1957 lukkede hospitalet på Spinalonga. På det tidspunkt var behandling mulig og de spedalske blev overført til hospitaler på fastlandet.

I dag er øen ubeboet, men det nu lukkede hospital, bageren og et par taverner fra dengang står endnu. Øen er blevet til en sand turistmagnet, og de mange turister bliver sejlet over til øen fra Elounda, Agios Nikolaos eller den lille fiskerby Plaka, som ligger kun 300 meter fra Spinalonga.

Går man øen rundt langs kysten, så er det kun en tur på ca. en kilometer. Der er mulighed for noget at spise og drikke på øen og der er nogle mindre grusstrande for de som vil køles lidt af.

  Spinalonga

Spinalonga ruiner

 

 

 

KontaktPrivacy policy